keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Tarjoilu

Kaikille tulee aina vastaan erilaisia juhlia, on synttäreitä, kihlajaisia,ristiäisi, häitä jne... Ja aina tarjoilusta vastaavan pään sisällä liikkuu, MITÄ ihmettä mä siihen pöytään laitan!? Noh joo, mulla ei kokemusta isoista pippaloista vielä oo, mutta semmosista 20henkilön pirskeistä kyllä.

No eka pointtihan on se, että ota selvää onko allergioita TAI teet kaikkea sellasta mikä sopii kaikille, eli munaton,maidoton ja gluteeniton on ne yleisimmät. Noh, meidän pirskeissä on aina ollu sukulaisia ja meidän suvussa ei onneks mitään ihan hirveitä allergioita oo ja ne joilla on pärjää sen kans, vaikka tarjoilu on mitä on.

Sitte joittenkin päätä vaivaa se, että ennen piti olla aina 7 eri sorttia, kuka ihme enää sitä 7 eri sorttia oikeesti ottaa?! Ei oo tullu mulle vastaan vielä yhtäkään, vaikka pirskeis vanhoja ihmisiä ollu paljonkin. Jaksatko ite maistaa kaikkia? ;)

Yks suosituimmista mitä tarjoilusta menee kaikista eniten, on suolanen! Juhliin tullaan tyhjällä mahalla, hyvällä tuurilla syöty vain aamupala. Ja makea ei vaan nykypäivänä enää kiinnosta niin monia. Joten ite satsaan siihen, että aina pitää olla väh. 2 eri suolasta ja jos tekee esim. kinkkupiirakkaa nii sitä kannattaa varoksi tehdä toinenkin, niin ei lopu heti kesken.

Noh lähes kaikkiin juhliin tulee aina lapsiakin, joten ei kannata tehdä mitään liian monimutkasta, yksinkertaset kelpaa parhaiten kaikille. Lapsia varten kannattaa myös varata väh. 2 eri keksi sorttia ja vaikka marenkia päälle, menee niinku kuumille kiville!

Sitte lähes juhlat kuin juhlat, niin aina on kakkua! Ja siihen suosittelenkin panostamaan kaikista eniten. Se on katseen vangitsia ja maultaan saa varmasti kaikista eniten kommentteja, onko hyvin kostutettu ja mitä on täytteenä. Kuulostaa varmasti tutulta : )

Ja mun mielestä loput onkin melkeen koristeita ja että pöytä näyttää hienolta, nii on monenlaista pullaa ja leivosta. Niitä teen yleensä sen verra mitä huvittaa ja kuinka paljon on syöjiä. Yleensä meidän pirskeis on yhtä kuivakakkua, joku esim. juustokakku ja sitte vielä leivonnaista tms.

Juoma puoli onkin yksinkertainen, varaudu siihen että kaikki ei juo kahvia, eli myös teetä tarjolle. Sitte lapsia varten limsaa ja mehua. Ja aina kannattaa olla myös vettä tarjolla, varsinkin jos on kuuma kesä sää ja vanhemmat ihmiset tykkää jano juomana eniten yleensä vedestä. Alkoholi puoli onki sitte asia taas erikseen ja siitä mulla ei hirveesti oo kokemusta, eli siihen mulla ei oo kommenttia : D

Ps. Ota aina ekana selvää kuinka paljon on tulossa vieraita, se auttaa niin paljon miettimään, kuinka paljon tarjoiltavaa pitää olla. 

Tämän jälkeenhän ei enää puutu kuin kupit/lasit, lautaset, välineet ja servetit.

Pojan 1v. synttäreiden eka tarjoilu.

Pojan 1v. synttäreiden toka tarjoilu.


Meidän kihlajais juhlien tarjoilua.

Mun pienet synttäri tarjoilut.

Joulu pöytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti