tiistai 10. maaliskuuta 2015

Lusikkaleivät

Nämäki tosi kivoja tarjoiltavia, maistuu lähes kaikille! Ei myöskään mikään kauhean vaikea tehdä. Ainut on että taikina kannattaa aika lämpöisenä painella ja tiuhaan tahtiin, koska jos pääsee liikaa jäähtymään, nii murenee tosi helposti.
Tämäkin resepti vanhasta köksän kirjasta ;)

Tarvitset:

100g Margariinia
1 dl Sokeria
2 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
½ tl Soodaa
1 tl Vanilliinisokeria

Vaiheet:

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata rasva ja jatka kuumentamista, kunnes rasva alkaa vaahdota. Kun vaahto alkaa laskea, siirrä kattila pois levyltä. ( En koskaan tota vaahtoamista ole niin tajunnut, olen nostanut pois levyltä, kun on sulanut ja hetken ollut).
3. Kaada rasva taikinakulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita välillä.
4. Sekoita jauhot,sooda ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää ne rasva-sokeriseokseen.
5. Painele taikina sormin syväpesäiseen teelusikkaan ja työnnä lusikan pesän muotoinen taikinakakku pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista uunin keskitasossa n. 10 min.
7. Levitä jäähtyneen pikkuleivän tasaiselle pinnalle marmeladia ja paina se vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Valmiit pikkuleivät voit viimeistellä siivilöimällä niiden pinnalle tomusokeria tai pyörittelemällä tavallisessa sokerissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti