tiistai 8. syyskuuta 2015

Lihamureke

Alkuun luulin tämän ruuan olevan todella kovatöinen, mutta päin vastoin! Tosi simppeli arkiruoka! Itse tein ison annoksen, että riittää pariksi päiväksi. Tämän kanssa syötiin kuoriperunat.
Tästä samasta jauheliha taikinasta voi tehdä murekeen sijaan myös esim. pihvejä tai lihapullia. Ranskalaisen sipulikeiton sijaan voi laittaa mausteita ja oikeaa sipulia.

Voi tehdä myös pienemmän annoksenkin, esim. 500g jauhelihaa, niin 1dl vettä, 1dl korppujauhoja ja 2 kananmunaa tai 250g jauhelihaa, niin 1dl vettä, ½dl korppujauhoja ja 1 kananmuna. Mitä pienempi määrä, sitä pienempi aika uunissa!

Tarvitset:

1dl Vettä
1½dl Korppujauhoja
1pss Ranskalainen sipulikeitto
750g Jauhelihaa
3 Kananmunaa

Vaiheet:

1. Sekoita Korppujauhot ja sipulikeittopussi veteen.
2. Anna turvota.
3. Lisää hyvin sekoittaen jauheliha ja kananmunat.
4. Sekoita tasaiseksi massaksi.
5. Muotoile mureke pötköksi.
6. Kypsennä uunissa 200asteessa noin 40min. Itse halkaisin vielä keskeltä nähdäkseni, että varmasti kypsää.

Meillä siis kuoriperunat tarkoittaa, että keitetään perunat kuorineen ja kuoritaan sitten kun kypsiä.

Tähänhän sopisi myös esim. ruskeakastike tms, ettei ole niin kuivaa perunaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti