tiistai 5. syyskuuta 2017

Sianlihakastike

Erittäin hyvä kastike ja onnistui tehdä kattilassakin, kun ei ollut pataa. Ja yllätti kun oli niin helppo tehdä, olin valmistautunut kovatöiseen hommaan 😅 Tämä riittää 6 annokseen. Resepti on otettu Yhteishyvä Ruoka Helmikuu 2016 lehdestä.

Tarvitset:

700g Porsaan kylkiviipaleita
1 Iso sipuli (itse laitoin summissa valmiiksi paahdettua sipulia)
4 Maustepippuria (Laitoin summissa rouhetta)
2rkl Vehnäjauhoja
3rkl Voita (Käytin margariinia ja summissa mittasin)
5-6dl Lihalientä
Suolaa

Vaiheet:

1. Paloittele kylkiviipaleet.
2. Kuumenna pannu ja paahda viipaleet parissa erässä kauniin ruskeiksi.
3. Siirrä pataan (Tai kattilaan).
4. Viipaloi sipuli ja paista pannulla. (Itse vain lämmitin valmista paahdettua sipulia, myydään pusseissa kaupassa, prismasta löytyi maustehyllystä).
5. Siirrä pataan/tai kattilaan.
6. Huuhtele pannu.
7. Sulata voi pannulla.
8. Lisää vehnäjauhot ja paahda ne sekoitellen tummahkon ruskeiksi.
9. Lisää puolet lihaliemestä ja anna kastikkeen kiehahtaa.
10. Kaada kastike ja loput lihaliemestä lihapalojen päälle.
11. Hauduta miedolla lämmöllä 2 tuntia, mutta itse tein kattilassa ja levy oli koko ajan 1, niin 1h30min ja oli valmista.
12. Mausta suolalla, ihan summissa laitoin.
13. Tarjoa esim. Perunamuusin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti