maanantai 25. syyskuuta 2017

Rahkapiirakka

Olin hieman ennakkoluuloinen, että tuleekohan tästä liian "rahkamainen" eli mun makuun, ehkä hieman kuiva, mutta hyvää oli :) Tein tämän myllyn parhaan valmiiseen kauramuro pohjaan, joten pohjan ohjetta en tarvinnut. Muuten ohje otettu Valion sivuilta eli Täältä. Laitan ohjeen vielä tähän ilman pohjan ohjetta.

Tarvitset:

1 Myllyn paras pyöreä kauramurotaikina
2prk (á 250g) Valio pehmeä täyteläinen maitorahka
2 Kananmunaa
1tl Vaniljasokeria
1dl Sokeria
1rkl Perunajauhoja
1tlk (410/240g) (mulla näitä meni kyllä melkeen 2 prk) Säilykeaprikoosia, -päärynää tai -persikoita (Itse käytin persikoita)


Vaiheet:

1. Laita säilykehedelmät lävikköön valumaan.
2. Sekoita maitorahka, munat ja sokerit kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Sekoita.
3. Kaada täyte piirakkapohjalle.
4. Lisää pinnalle valutetut säilykehedelmät.
5. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 min. (Itsellä paloi pohja jo ennen tuota, eli kannattaa seurata!)
6. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Piirakkaa ei suositella pakastettavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti