maanantai 25. syyskuuta 2017

24v. Kakku

Eli "juhlittiin" taas mun vanhenemista, eli 24v. tuli mittariin. Juhlia ei sen kummemmin ollu, äiti ja anoppi kävi kahvilla herkuttelemassa :) Sokerikreemin ohje on taas Kinuskikissan sivuilta.

Tarvitset:

Valmiskakkupohja
Maitoa kostuttamiseen
Mansikkahilloa
n. 2-3 Banaania
250g (=4dl) Mansikan makuista tomusokeria
125g Leivonta margariinia
1tl Vaniljasokeria
1rkl Vettä
2pkt Valkoista sokerimassaa (tai meillä oli vaahtokarkkimassaa)
1pkt Mustaa sokerimassaa
Kakkukoriste ruusut

Vaiheet:

1. Muussaa banaanit.
2. Kostuta eka kerros ja laita päälle mansikkahilloa ja banaania.
3. Ja tee sama toiseenkin kerrokseen. (Tämän jälkeen hyvä nostaa kakku jääkaappiin).
4. Tee sokerikreemi eli: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä. (Tämän jälkeen hyvä nostaa kakku jääkaappiin).
5. Kaulitse valkoinen sokerimassa. (Suosittelen laittamaan alle hieman tomusokeria, jos ei ole silikonista leivonta alustaa). Nosta kakun päälle, kun oikean kokoinen.
6. Siloittele pinta ja reunat.
7. Laita ruusu koriste paikalleen. (Tämän jälkeen hyvä nostaa kakku jääkaappiin).
8. Kaulitse musta sokerimassa. (Tässä EI kannata käyttää tomusokeria, koska mustasta se on vaikea saada pois näkyvistä, me kaulittiin voipaperin päällä).
9. Painele massasta kirjaimet ja numerot (jos siis muotit). Tai tee vapaalla kädellä, niinkuin mekin tehtiin numerot.
10. Lopusta mustasta massasta, tee helminauhaa (muotilla jos on) tai varmasti voi myös itse pyörittelemällä saada hienoja palloja.
11. Laita loput koristeet kakkuun kiinni, voit liimata vedellä tai elintarvikeliimalla tai joskus voi tarttua ilman liimaamista, me liimattiin elintarvikeliimalla ainoastaan kirjaimet ja numerot, muut vaan painettiin paikoilleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti