lauantai 26. tammikuuta 2019

Kirsikka-kaakaomuffinit

Kaapissa oli yksi pieni purkki säilykekirsikoita ja siitähän se ajatus sitten lähti :)

Tarvitset: 
3½dl Vehnäjauhoja
2dl Sokeria
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
2rkl Leivonta kaakaota
1dl Juoksevaa margariiniä tai öljyä tai sulatettua/jäähdytettyä voita
1dl Kermaa (Itse laitoin maitoa)
2 Kananmunaa
Pieni purkillinen säilykekirsikoita
Kirsikkapurkin sokeriliemi
Vaiheet:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
3. Lisää öljy,kerma ja munat ja sekoita hyvin.
4. Pilko kirsikat n. neljään osaan ja lisää taikinaan.
5. Lisää taikinaan n. 1rkl sokerilientä.
6. Jaa taikina vuokiin, jätä kohoamis vara, eli n. Puolet ainakin itsellä olisi saanut olla, jos ei käytä muffini peltiä ja jos taas käyttää peltiä, niin oon laittanu vähän yli puolet, niin on tullut isoja. 
7. Paista uunin keskitasolla n. 15min, kokeile kypsyyttä esim. Hammastikulla. 

Kuvaa tulee myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti