lauantai 26. tammikuuta 2019

Kaivurikakku

On unohtunut ja ollut kyllä niin "kiirekkin", että jäänyt kokonaan laittamatta kuvaa ja infoa Esim. Konstan 2v kakusta, josta on jo yli vuosi! Noh nyt se tulee! Tää on lähes tulkoon miehen käsialaa, hän raastoi hermojaan vääntäessään tätä koristetta, mutta hieno tuli! Toivottavasti muistan määrät oikein! Myöhemmin oli toinen kattaus, jossa samanlainen kakku, mutta koristeet vain siirrettiin siihen.

Tarvitset:

Valmiskakkupohja
Maitoa kostuttamiseen
Mansikkahilloa
n. 2-3 Banaania
250g (=4dl) Mansikan makuista tomusokeria
125g Leivonta margariinia
1tl Vaniljasokeria
1rkl Vettä
2pkt Valkoista sokerimassaa (tai meillä oli vaahtokarkkimassaa)
1pkt Mustaa sokerimassaa
1pkt Keltaista sokerimassaa
Pussillinen "pyöreitä" karkkeja

Vaiheet:

1. Muussaa banaanit.
2. Kostuta eka kerros ja laita päälle mansikkahilloa ja banaania.
3. Ja tee sama toiseenkin kerrokseen. (Tämän jälkeen hyvä nostaa kakku jääkaappiin).
4. Tee sokerikreemi eli: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä. (Tämän jälkeen hyvä nostaa kakku jääkaappiin).
5. Kaulitse valkoinen sokerimassa. (Suosittelen laittamaan alle hieman tomusokeria, jos ei ole silikonista leivonta alustaa). Nosta kakun päälle, kun oikean kokoinen.
6. Siloittele pinta ja reunat.

Koristeen teossa oli niin monta pikku näpräys vaihetta, että en kaikkea muista. Mutta Esim. keltaiset osat ovat todellakin vain tuollaisia klönttejä pelkkää sokerimassaa. Mustia osia on hieman kaulittu ja paineltu käsin ja leivonta työkaluilla. Kauhan tuossa "aisassa" on sisällä pari hammastikkua, että pysyisi kasassa. Osien yhteenlaitossa on käytetty myös elintarvikeliimaa. Karkit laitettiin vain pinnalle.
Nimi paineltu muoteilla ja liimattu elintarvikeliimalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti