tiistai 31. tammikuuta 2017

Mansikkakiisseli

Taas ohjeen kopiointia, mutta oon tykästynyt tähän ohjeeseen! Simppeli ja helppo ymmärtää, enkä oo ennen onnistunut kiisselin kanssa, mutta nyt onnistun! Ohje on siis Kolmen Konstin perunajauhot paketista.
Tällä ohjeella tulee n. 4-5 henkilölle.
Perunajauhoja käytetään kiisseleihin 4-5rkl/litra. 

Tarvitset:

5dl Mansikoita tai muita marjoja (n.250g)
8dl Vettä
1½dl Sokeria
4rkl Kolmen Konstin perunajauhoja (varmasti muukin merkki toimii yhtälailla)
1dl Vettä
Pinnalle sokeria

Vaiheet:

1. Mittaa marjat, vesi (8dl) ja sokeri kattilaan.
2. Kuumenna kiehuvaksi (Jos käytät herukoita tai puolukoita, keitä marjoja muutama minuutti).
3. Nosta kattila levyltä.
4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1dl).
5. Kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Älä keitä!
7. Kaada valmis kiisseli tarjoiluastiaan.
8. Sirottele pinnalle sokeria.

Parempi kuva tulee myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti