keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Suklaajuustokakku (liivatteeton)

Helppo ja maistui kaikille pojan 6kk synttäreillä :) Kovin työ oli raastaa suklaa.. Pohjan rouhin vain puukolla, mutta varmaan parempi laittaa oikeen tehosekottimeen, niin ei tule niin kova! Ei meinaan sahalaitainen kakkulapio oikee pystyny : D Ja kun ei ole liivatetta niin sulaa ja rupee myös "valumaan" aika äkkiä. Tämän reseptin bongasin tästä blogista.

Tarvitset: 

200g Ballerina Mums-keksejä
25g Margariinia
2x 2½dl Vispikermaa
2x 125g Mascarbonea
75g Taloussuklaata
75g Maitosuklaata raastettuna
100g Valkosuklaata

Vaiheet:

1. Murskaa keksit.
2. Sulata voi.
3. Sekoita voisula hyvin keksimurskaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
4. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
5. Notkista mascarponesta 1x125g lusikalla sekoitellen.
6. Sulata taloussuklaa varovasti mikrossa.
7. Vatkaa vispikermasta 2½dl vaahdoksi.
8. Sekoita mascarpone sekä sulatettu suklaa keskenään ja lisää kermavaahtoon.
9. Sekoita sekaisin ja lisää lopuksi vielä raastettu maitosuklaa.
10. Sekoita hyvin ja kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.
11.Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen valkosuklaatäytteen valmistamista.
12. Notkista 1x125g mascarponea lusikalla sekoitellen.
13. Sulata valkosuklaa varovasti miedolla lämmöllä mikrossa.
14. Vatkaa 2½dl vispikermaa vaahdoksi.
15. Yhdistä hieman jäähtynyt valkosuklaa notkistettuun mascarponeen ja sekoita kermavaahtoon.
16. Kaada täyte irtopohjavuokaan jo hyytyneen suklaakerroksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään kuitenkin yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti