tiistai 26. tammikuuta 2016

Amerikkalainen juustokakku

Helppo tehdä! Ei nopea leivonnainen, koska uunissa tunti ja jääkaapissa muutama tunti. Hyvää.
Reseptin löysin Yhteishyvän ruoka lehdestä kesäkuu 2014.

Tarvitset:

200g Digestivekeksejä
100g Margariinia
600g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Ranskankermaa
2dl Sokeria
2rkl Perunajauhoja
4 Kananmunaa
2rkl Sitruunamehua

Vaiheet:

1. Murskaa keksit (itse vedin tehosekoittimella jauhoksi).
2. Sulata rasva.
3. Sekoita rasva ja keksi tasaiseksi taikinaksi.
4. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen kakkuvuoan (halk.24cm) pohjan väliin.
5. Taputtele taikina pohjalle ja hieman reinoille.
6. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi.
7. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen.
8. Lisää sitruunamehu.
9. Kaada täyte vuokaan.
10. Kypsennä 175 asteisessa uunissa tunnin ajan. (Itse pidin keskitasolla).
11. Ota kakku jäähtymään.
12. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä vähintään muutaman tunnin ennen vuoasta irrottamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti