Tuota pastaa en ollut koskaan tehnyt, en koskaan ole käyttänyt ruokaan sipuleita ja ohjeesta poiketen parmesaanin tilalle laitettiin normi juustoraastetta (parmesaani oli kallista!)
Tarvitset:
1ps (500g) Gnocchi-pastaa
2pkt (a 140g) Pekonia
1 Punasipuli
3 Valkosipulinkynttä
200g lehtikaalia
75g Parmesaania (tai normi juustoraastetta)
Tilkka oliiviöljyä
7dl Maitoa (tosin olisi 5-6dl riittänyt, kun kaadoin vähän poiskin.)
2dl Ruokakermaa
4 Kananmunaa
3/4tl Suolaa
1/4tl Mustapippuria
Vaiheet:
1. Keitä pasta kypsäksi.
2. Valuta Pasta.
3. Hienonna pekoni, (kuori+hienonna) sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista lehtikaalista keskiruodit ja hienonna kaalinlehdet.
4. Jos käytät parmesaania, raasta hienoksi raasteksi.
5. Ruskista pekoni paistinpannulla omassa rasvassaan.
6. Siirrä ruskistettu pekoni valumaan talouspaperin päälle.
7. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia tilkassa öljyä. Jatka kuullottamista noin 3min, kunnes lehtikaali kutistuu ja pehmenee.
8. Sekoita pasta,pekoni, lehtikaali-sipuli paistos ja juustoraaste (voidellussa) isossa uunivuoassa. (Vuoka saa oikeasti olla iso tai sitten tekee kahteen!)
9. Sekoita maito,kerma,munat, suola ja pippuri.
10. Kaada seos vuokaan ainesten päälle.
11. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40min, kunnes se hyytyy ja saa hieman väriä pintaan.
Kuvassa Gnocchi pastan sijaan niitä värillisiä "perhos" makaroneja |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti